40 jarig bestaan Evangelisatiekoor

1975- 2015
Het Evangelisatiekoor bestaat 40 jaar. En dat is gevierd, zaterdag 7 november 2015 in het kerkgebouw van Luctor et Emergo.
Zoals is gebleken is er flink voorwerk geweest. Alle complimenten voor bestuur en vrijwilligers.
40 jarig bestaan betekent dat er heel wat leden op koor zijn geweest. Alle oud-leden hebben een uitnodiging gehad om dit jubileum mee te vieren. Een gelegenheidskoor werd gevormd en de liedjes van het eerste uur werden ingestudeerd.
Om 17.00 uur was het verzamelen in het oude Luctor. Er was een mooie opkomst van oud leden. Daar gebruikten we samen de broodmaaltijd. Het ontbrak ons aan niets; soep, broodjes, sapjes, kroket en koffie. Het smaakte voortreffelijk.
Tijdens de maaltijd zijn er op de beamer allerlei foto’s te zien van de gezellige uitjes met de koorleden. Er volgt een korte terugblik op de 40 jaar van het Evangelisatiekoor. Wip van de Weg krijgt als eerste het woord. Hij was bij de oprichting betrokken. Hij vertelt een boeiend verslag en constateert dat er veel veranderd is. Dat is een feit, de tijd staat niet stil. Jaap van Boven fungeerde vanaf het begin als dirigent. Koos Koops deelt haar belevenissen. Zij was penningmeester. Alles ging destijds Pro Deo maar soms was er geld nodig en dan zwaaide ze met de knip.
4 jubilarissen komen naar voren. Zij zitten 40 jaar op koor. Het zijn Riek Dekker, Henk van Boven, Corrie Koops en Piet Wastenecker. Zij geven een korte reactie. Speciale aandacht krijgt mevrouw Geertje ter Agter. Jarenlang heeft zij het koor begeleid op de piano. Hetty spreekt uit dat zij nu, als 102 jarige, erelid is van het koor. Dan krijgt Bea de aandacht. Zij is inmiddels 10 jaar dirigent. Van beide kanten is er waardering. Bea spreekt haar beleving uit, ze doet het met plezier. En wij hopen nog lang van haar te genieten.
Er worden attenties en prachtige boeketten uitgedeeld. Dan zingen we bij beurtzang het lied: Wij zijn een heel gezellig koor. (op de wijs van: Toen onze mop een mopje was) Destijds gemaakt door Hennie van Loo ter gelegenheid van de 1e jaarvergadering met Bea
Ondertussen is Kithara gearriveerd. Zij treden ook op en zullen een paar liederen van het koor begeleiden. Als het zo richting 8 uur gaat is er een leuke opkomst aan belangstellenden in de kerk. Het koor ziet er fantastisch uit. Heren dragen een blauwe stropdas en de dames verfraaien de zwarte kleding met blauwe shawl of roos. De opkomst van het koor gaat in 2 rijen terwijl Gerrit Koele de piano al bespeelt. Als iedereen opgesteld staat klinkt als eerste het openingslied: Ik wil U loven.
Voorzitter Hetty Oosterdorp opent deze avond en heet iedereen welkom. 40 jaar bestaan van een koor houdt in dat er veel gebeurd is. Er wordt terug geblikt. We hebben afscheid moeten nemen van koorleden. Zij zijn heengegaan en zingen inmiddels in het hemels koor, aldus Hetty. Als koor willen we met onze zang het Evangelie blijven uitdragen. Zij gaat voor in gebed. Het programma verschijnt op de beamer met de samenzang liederen. De afsluiting wordt gedaan door Hetty. Als samenzang klinkt nog het ‘U zij de glorie’. We zien terug op een fijne avond waarin God alle eer toekomt. Dan is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje. De catering is fantastisch! Voor alle leden en oud leden is er een rode roos.
Als verrassing ook eentje van het koor Hosanna uit Vaassen.
Dank je wel!