Evangelisatiekoor de boot in op 24 juni 2016

Het EVANGELISATIEKOOR de boot in!
Donderdag 24 juni 2016 heeft het Evangelisatiekoor het jaarlijkse uitje gemaakt. Het is de afsluiting van het seizoen. Het weer is fantastisch, ondanks de voorspellingen.
De boot, ‘De veerman van Kampen’ staat al klaar. Iedereen is aanwezig, we vertrekken met 46 personen om 18.00 uur. Hetty heet ons welkom en opent met gebed. Gerrit van de Veer staat achter het roer. Hij nodigt ook uit om een kijkje te nemen in de stuurhut, vertelt kort de route. We varen de IJssel af, gaan door het Keteldiep, dan een rondje Kattegat, stukje richting Ketelbrug en weer terug naar Kampen.
Ondertussen vertelt Gerrit wat we links en rechts zien. We passeren de replica van het
14eeuws vrachtschip “De Kamperkogge’, het Kampereiland dat eens onder water stond. Dat leverde weer een sliplaag op. Als we het Kattegat invaren zien we hoe riet is aangeplant. Bedoeld als broedgebied voor de karekiet. Vissen varen er ook wel bij m.n. karpers.
We varen tussen de twee eilanden door die zijn beplant. Het zijn slipdepots.
Het is echt genieten op de boot. Ondertussen staat de eerste ronde van de maaltijd klaar. Het is 18.30 u. en we hebben er zin in. De tweede ronde laat ook niet op zich wachten. Het smaakt fantastisch.
Na de maaltijd zoekt ieder weer een plekje. Er wordt genoeg bijgepraat. Ook genoten van de prachtige natuur. De boot vaart zo’n 10 km per uur. Het is relaxed zitten op de boot, er is veel moois te zien. Om 21.00 uur voelen we een drupje regen. Al gauw verhuizen we naar binnen. Als we richting

21.30 u. gaan neemt Hetty het woord.
Ze spreekt de dank uit over het afgelopen zangseizoen. Wat hebben we veel gedaan. Ze herhaalt wat Bea al zei op de laatste zangavond; wat zijn we trouw geweest in opkomst.
Ze benadrukt ook dat we allemaal anders zijn, ieder heefteen eigen voorkeur. Maar het is goed om te accepteren. Lankmoedigheid en eenheid moeten er zijn op het koor anders kan er geen zegen op rusten. Hetty refereert aan ziekte die ook aan de orde is. 2 Mensen verlaten het koor, zus Dekker en Kees van Boven. Leeftijd en gezondheid spelen een rol. Erg jammer! Voor Kees is toch muziek zijn passie! Maar Truus komt er weer bij. Welkom!
Hetty dankt met ons. We zingen samen, uit het hoofd! PEACE LIKE A RIVER.
Wel thuis allemaal en tot D.V. 25 augustus, de eerste oefenavond.