Jaarlijks uitje, dagje happen en trappen 24-6-17

Dagje Happen en Trappen, 24 juni 2017
Zo is dit keer jaarlijkse uitje van het Evangelisatiekoor.
Dat happen en trappen houdt in dat je een flinke fietstocht maakt met steeds een tussenstop voor een hapje. Al met al nuttig je een complete maaltijd.
We waren met 30 personen, ook aanhang mocht mee.
Om kwart voor 10 vertrekken we vanaf Luctor naar De Hoeve in Nunspeet. Een neef van een van onze koorleden stelt zijn aanhangwagen met auto beschikbaar. Daar kunnen 7 fietsen in. Dank je wel, Henk Evink en Wieb Gardebroek. Het weer is iets miezerig. Om 10.15 uur is iedereen in Nunspeet aanwezig en beginnen we met koffie en heerlijke appeltaart. Toen op de fiets voor de eerste tocht naar Vierhouten. Dat is best een heel end . Ondertussen regent het. Eerst ff zonder regenpakken fietsen want misschien is het zo over. Maar nee, de lucht is helemaal grijs geworden. Uit de tas met die regenkleding. Het fietsen is super naar Vierhouten, er zijn prachtige fietspaden.
Onze eerste stop is bij Hotel Restaurant De Vossenberg. Een voorgerecht wordt geserveerd. Het is carpaccio, best een lux hapje. We stappen weer op de fiets, op naar de tweede stop. Die is in Elspeet. Wat ons opvalt is, dat als we ergens binnen zitten, het droog wordt maar zodra we weer op de fiets gaan begint het te regenen. In Elspeet gaan we soep eten. Als we er bijna zijn dan klinkt de vraag; zouden ze hier ook kacheltjes hebben, ik heb steenkoude vingers. Het natte spul gaat uit en de serveerster van restaurant ’t Edelhert biedt de keus uit 5 soorten soep. Voor een ieder is er wat bij. Na de soep is het tijd voor de hoofdmaaltijd. Die staat vo

or ons klaar in Ermelo. We volgen weer de fietstocht volgens het papier. Bea onze dirigent leidt de groep, zij gaat vooraan. De tocht gaat grotendeels door de bossen, echt prachtig.
In Ermelo zitten we aan tafel in restaurant De DorpsKamer. Als we ergens stoppen wordt steeds eerst een rondje gedaan of iemand iets wil drinken. Dan volgt de maaltijd

. Hier kunnen we kiezen uit een vlees- of visgerecht. Het smaakt voortreffelijk. Natuurlijk is er tijd om bij te praten en op te drogen. Ja, en dan wacht nog het nagerecht. Weer op de fiets naar Hulshorst. Het mooie van de fietstocht is dat je steeds bij anderen fietst. Je kunt iedereen spreken als je wilt. We arriveren bij de Hof van Hulshorst. Op ons is gerekend op de eerste verdieping. Als de meesten van ons aan een drankje zitten, lekker alcoholvrij bier overigens, dan verschijnen er 2 serveersters met een groot dienblad vol met reuze sorbets. Ook heerlijk. Nu is de maaltijd rond.
Wat is het een leuke activiteit, dat happen en trappen. Jammer is, voor onze jaarlijkse uitgaansdag , dat het veel geregend heeft. Maar voor de natuur is het een geschenk. Daar zijn we best dankbaar voor.
Als we vanuit Hulshorst naar Nunspeet fietsen is het droog. Een beetje wind zorgt ervoor dat de klamme kleren weer helemaal droog worden. Dus we komen thuis zoals we gingen. We hebben ruim 50 km gefietst. Het was goed vol te houden. Wel of geen elektrisch fiets, we konden allemaal meekomen. Veel trappen maar ook steeds happen. Dat is een uitstekende afwisseling.
We hebben een leuke dag gehad. Paar valpartijtjes helaas, maar gelukkig allemaal gezond en wel naar huis. Dank je wel allemaal voor de aanwezigheid en inzet.