Afsluiting Ouderenwerk met Sentimental Journey

Afsluiting Interkerkelijk ouderenwerk, zaterdag 25 mei 2019
Het is gezellig druk in de Goede herderkerk. Om twee uur zit de zaal gladjes vol en Derkje heet iedereen welkom. Het is de laatste middag van het seizoen 2018-2019. Ook de gasten worden begroet. Zij zorgen voor een feestelijke afsluiting.
We beginnen met zingen van JdH 94 Heer, ik kom tot U. Jaap van Boven heeft al plaats genomen achter de piano. Na het gebed zingen we JdH 13:1, 3 Ik wandel in het licht met Jezus. Derkje leest voor uit een ‘dagboek bij de Psalmen Alleen bij U’ Daarna Ps 111:1-4. Van ganser harte staat boven de Psalm. Alleen als we de Heere loven van ganse harte dan hebben we er wat aan. De Naam van de HEERE staat in hoofdletters, dat is Gods Naam. Joodse mensen spreken alleen over De Naam. Die betekent Ik ben, die Ik ben. We moeten geloven dat Hij bij ons is. Hij doet hen de schoonheid van Zijn heil aanschouwen die Hem van harte zoeken.
We zingen nog samen JdH 57 alle verzen Er komen stromen van zegen.
Derkje spreekt haar waardering uit voor de High Tea. Op alle tafels staan lekkernijen op etagères, het is keurig verzorgd. Applaus volgt!

Dan krijgt Sentimental Journey het woord. Sinds 24 mei 2017 treden ze wekelijks op. Jennie had destijds het idee om iets te doen voor ouderen met Alzheimer of dementie in een zorginstelling.
Vanmiddag gaan we een muzikale reis maken. Herma Korenberg uit IJsselmuiden zingt en doet het woord en Jenny van Schellen uit Kampen begeleidt op de synthesizer. Tijdens de reis pakt Herma allerlei spulletjes van een tafel, passend bij het lied.

We beginnen met een lied uit de jaren 40 van Dorus Day ‘we gaan op reis’. Een hoofddoek wordt omgedaan want de rollers zitten in het haar. Of een picknickmand gaat mee want we gaan ‘met pa en moe af en toe naar de speeltuin toe’. Ook is er een liedje over sigarenbandjes, die spaarde vroeger ook iedereen.
Een nieuwe verschijning volgt, Herma heeft baret op en buks in de hand. ‘Ik sta op wacht’ klinkt door de zaal.
‘Kleine Greetje uit de polder’ kent ook iedereen of ‘daar bij die molen. De verrekijker van schoonpapa ontbreekt niet passend bij het lied ‘hij was een smokkelaar. Het mooie is dat iedereen dialect verstaat. Bulken, met de zakdoek paraat, is de toeloop naar ‘ach, was ik maar bij moeder thuis gebleven.
Vanuit de zaal klinkt: Ik heb in jaren niet zo fijn gezongen, het zijn lievelingsversjes. Er wordt volop meegezongen. Dan is het PAUZE
Een etagère met lekkers staat op elke tafel. Er kan onbeperkt worden gepakt en dat gebeurt ook. Super!! Sapjes worden uitgedeeld en dan gaan we weer verder de Zuiderzee ballade, ‘het reisje langs de Rijn en ‘aan de Amsterdamse grachten’ Ook worden er tulpen verkocht want ‘als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam’. We zien een briefje van 25 gulden en van 2,50. Ook de rijksdaalders ontbreken niet.
De 2 dotten van motten in m’n oude jas zijn ook mee. Dan wordt de meegebrachte koffer wordt uitgepakt; schaatsen, kruik, leesboekje komen eruit. Want een goeie meid is op alles voorbereid, aldus Herma
Iedereen ontvangt van Herma en Jenny een prachtige boekenlegger.
Dan klinkt het laatste lied; ‘we will meet again’. Een hartelijk applaus volgt.
Derkje bedankt hen voor de fantastische middag en wenst hen toe dat er veel zegen op hun werk mag rusten in de verzorgingshuizen.
Dank aan Jantje van de Hoek. Jantje verlaat het comité. Ze heeft jaren meegeholpen en krijgt een applaus. Jantje verlaat de middagen niet. Ze verwoordt het zo: Niet meer zo de zorg, alleen genieten. Gerrie van Ommen is haar opvolger. Ook fijn!
We zingen samen JdH 271: 1, 2 Neem mijn leven laat het Heer.
Couplet 3 ‘Neem mijn stem opdat ik zing’ wordt voorgelezen en toegewenst aan Herma en Jenny. De volgende keer is D.V. 21 september 2019. Onderwerp is ‘brood’. Allen een goede vakantieperiode gewenst en wel thuis.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world