Bea bedankt, Bea bedankt

Afscheid van dirigent Bea Schreurs
Zaterdag 22 juni 2019 heeft Bea Schreurs afscheid genomen van het Evangelisatiekoor. Bea is van 2005 tot 2019 dirigent geweest. Het was de wens van Bea om met 2 koren het Oratorium Exodus uit te voeren. Best toepasselijk want het is toch de uittocht van Bea bij het Evangelisatiekoor.
Dit laatste concert is uitgevoerd samen met de Chr. Gem. Zangvereniging Hosanna uit Vaassen. We beginnen met een gezellig samenzijn in de zangzaal. Als Bea en Anton arriveren wordt spontaan gezongen: Bea bedankt, Bea bedankt, Bea Bea Bea bedankt. Een prachtige taart, met dezelfde tekst erop, wordt door Bea aangesneden en iedereen ontvangt van haar een heerlijk stukje gebak.
Voorzitter Hetty Oostendorp spreekt een persoonlijk dankwoord aan Bea uit. Bea is 14 jaar dirigent geweest van het Evangelisatiekoor. Hetty heeft een prachtige album samengesteld met alle activiteiten gedurende die 14 jaar die we als koor hebben beleefd.
Grote waardering klinkt voor haar dirigentschap. We hebben naast gewone liederen ook de kerstcantate ‘Night of miracles’ en paascantate ‘Hallelujah wat een Redder’ ingestudeerd. Ook 2 x een oratorium t.w. De Schepping en Exodus. Knap stukje werk om deze muziekstukken als koor in te studeren. In totaal hebben we 220 keer opgetreden. Ook zijn er elk jaar uitjes geweest. Alle details staan verder vermeld in de map. En het is voorzien van foto’s. Het is een prachtig inkijkwerk geworden.
Bea bedankt voor de mooie woorden en benadrukt dat ze alles met heel veel plezier heeft gedaan. Ze zegt toe dat ze zeker komt luisteren als we een keer optreden. Onze nieuwe dirigent is Karina Davtjan-Yengibarian. Karina komt uit Armenië. Ze kan helaas niet aanwezig zijn omdat ze met vakantie is naar haar thuisland.
Dan wordt het cadeau overhandigd. Het is een heerlijke lichtgewicht ligstoel waarin je lekker wegschommelt en misschien wel indommelt. Hier kan Bea echt van genieten nu ze met pensioen is.
Inmiddels is gearriveerd het koor Hosanna en verder alle medewerkers die mewerken aan het concert zoals Rinus van Kuil lector, Gerrit Koele pianist, Henk van der Maten organist, Arjan en Edith Post, trompettisten, Talitha van de Weg violist en Femke van Wijk, fluitist. We beginnen met het inzingen en daarna volgt een heerlijke broodmaaltijd. Het ontbreekt aan niets. Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat alles letterlijk in kannen en kruiken is.
Het nadert 19.30 uur. Het koor staat opgesteld en de kerk is gevuld met belangstellenden. Hetty heet iedereen welkom en draagt deze avond op aan de Heere God. We vervolgen met samenzang en de 4 liederen door het koor. Arjan en Edith verzorgen een solo optreden. Als laatste klinkt de uitvoering van Exodus door de beide koren. Hetty spreekt een slotwoord uit. Ze bedankt iedereen voor de bijdrage en medewerking deze avond en overhandigd boeketten. We eindigen met dank aan de Heere God. Dan zingen we nog samen; Lichtstad met uw paarlen poorten.
De uitnodiging klinkt dat alle aanwezigen na afloop een hapje en drankje kunnen gebruiken en Bea de hand  kunnen schudden. Daar wordt volop gebruik van gemaakt. We zien terug op een prachtige avond.

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world