Crèche Oldebroek

Elke zondagmorgen is er vanaf 9:05 uur tot aan het einde van de morgendienst voor iedereen de gelegenheid om je kinderen van 0 tot 4 jaar in de crèche te brengen. Er zijn elke morgen 2 ouders en 2 jeugd/tieners aanwezig om met de kinderen bezig te zijn en samen te zingen en spelletjes te doen. Het is de bedoeling dat wanneer je je kinderen regelmatig naar de creche brengt, ook meedraait in het oppasrooster.

Voor de oppassers geldt dat je aan de bel trekt (desnoods bij de brengende ouders) als de bezetting te laag is.

Rooster: 

DatumTijdWie
19 januari9.00 uurDike van Boven Estelle van Renselaar
Gerjana Dekker Orpa de Zwaan
26 januari9.00 uurPetra Kingma Ruth Heideman
Susan Janssen Lois Bonsink
2 februari9.00 uurMarike van 't Oever Else Kwakkel
Susanne Kragt Carmen van Boven
9 februari9.00 uurChantal van de Werfhorst Annemieke Zijlstra
Janneke Loos Raisa Hoekerd
16 februari9.00 uurBrenda Hoekert Kristel van de Werfhorst
Andreas en Naomi Hollander
23 februari9.00 uurAlien van de Schootbrugge Karlijn Lokhorst
Dennis van de Schootbrugge Jiska van Boven

Kleine creche (0-2,5 jaar)
Er zijn vaak veel kleintjes, die allemaal hun eigen ‘gebruiksaanwijzing’ hebben. Die kun je in trefwoorden op het whiteboard schrijven zodat de leiding weet wat elk kindje nodig heeft. Als er veel kindjes zijn in de kleine creche, worden er eventueel kindjes die al kunnen lopen naar de grote creche gebracht.

Grote creche (2,5-4 jaar)
Deze groep wordt al wat groter en reageert goed op het programmaatje dat sinds september 2009 is ingevoerd. Rond kwart over 10 worden de krukjes in een kring gezet, de leiding vertelt een bijbelverhaal aan de hand van de Ontdekkingsbijbel (zo lang als de aandacht vastgehouden kan worden) en hierbij worden liedjes gezongen en een kleurplaat gekleurd.

Puntjes voor de leiding:
* Graag om 9.00 uur aanwezig
* In elke zaal ten minste één ouder

Groetjes Petra Kingma en Anna Maria Flier, e-mail luctorukkies@gmail.com

Reacties op het bijbelverhaal, zingen met instrumentjes en de kleurplaat
‘De kinderen vonden het zingen wel leuk, met die instrumentjes, maar onder het bijbelverhaal was iedereen bezig met hun eigen dingetjes, dus je moest de kinderen er wel goed bij houden.’

‘Het viel op dat de kinderen erg stil waren toen we in de kring gingen zitten. Het verhaal ging over Abraham, maar was toch voor de meeste kinderen nog wel moeilijk hoor. Het liedjes zingen met instrumentjes was werkelijk een feest en de kleurplaat kleuren maakte het echt af. Leuk om zo met de kinderen bezig te zijn als je die koppies ziet…’

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world