Crèche Oldebroek

Elke zondagmorgen is er vanaf 9:05 uur tot aan het einde van de morgendienst voor iedereen de gelegenheid om je kinderen van 0 tot 4 jaar in de crèche te brengen. Er zijn elke morgen 2 ouders en 2 jeugd/tieners aanwezig om met de kinderen bezig te zijn en samen te zingen en spelletjes te doen. Het is de bedoeling dat wanneer je je kinderen regelmatig naar de creche brengt, ook meedraait in het oppasrooster.

Voor de oppassers geldt dat je aan de bel trekt (desnoods bij de brengende ouders) als de bezetting te laag is.

Rooster: 

DatumTijdWie
1 maart9.00 uurMargriet van Dalen Jonathan van Dalen
Willeke van Loo Lois Bonsink
8 maart9.00 uurYlonka Dickhof Estelle van Renselaar
Erika de Zwaan Orpa de Zwaan
15 maart9.00 uurAlien van de Weg Floor van de Weg
Anne van Boven Linnea van Boven
22 maart9.00 uurCorine Top Ruth Heideman
Danielle van den Born Else Kwakkel
29 maart9.00 uurDebora van Boven Carmen van Boven
Dike van Boven Annemieke Zijlstra
5 april9.00 uurGerjana Dekker Raisa Hoekerd
Petra Kingma Kristel van de Werfhorst

Kleine creche (0-2,5 jaar)
Er zijn vaak veel kleintjes, die allemaal hun eigen ‘gebruiksaanwijzing’ hebben. Die kun je in trefwoorden op het whiteboard schrijven zodat de leiding weet wat elk kindje nodig heeft. Als er veel kindjes zijn in de kleine creche, worden er eventueel kindjes die al kunnen lopen naar de grote creche gebracht.

Grote creche (2,5-4 jaar)
Deze groep wordt al wat groter en reageert goed op het programmaatje dat sinds september 2009 is ingevoerd. Rond kwart over 10 worden de krukjes in een kring gezet, de leiding vertelt een bijbelverhaal aan de hand van de Ontdekkingsbijbel (zo lang als de aandacht vastgehouden kan worden) en hierbij worden liedjes gezongen en een kleurplaat gekleurd.

Puntjes voor de leiding:
* Graag om 9.00 uur aanwezig
* In elke zaal ten minste één ouder

Groetjes Petra Kingma en Anna Maria Flier, e-mail luctorukkies@gmail.com

Reacties op het bijbelverhaal, zingen met instrumentjes en de kleurplaat
‘De kinderen vonden het zingen wel leuk, met die instrumentjes, maar onder het bijbelverhaal was iedereen bezig met hun eigen dingetjes, dus je moest de kinderen er wel goed bij houden.’

‘Het viel op dat de kinderen erg stil waren toen we in de kring gingen zitten. Het verhaal ging over Abraham, maar was toch voor de meeste kinderen nog wel moeilijk hoor. Het liedjes zingen met instrumentjes was werkelijk een feest en de kleurplaat kleuren maakte het echt af. Leuk om zo met de kinderen bezig te zijn als je die koppies ziet…’