Team ouderenwerk ontmoet elkaar

Zaterdag 15 augustus 2020 zijn we als team bij elkaar geweest. Het betekende een afsluiting van het seizoen van het ouderenwerk. Dat gebeurt altijd op de laatste middag in mei, samen met de ouderen. Maar sinds februari hebben we geen ouderenmiddag meer gehad. Alles is stopgezet vanwege het coronavirus. Dat heeft niemand verwacht.
We waren bij Matje Pleijter en dat was erg gezellig. Niet aanwezig zijn Erna Post vanwege vakantie en Gerrie van Ommen vanwege een

bij Matje

Gerrie en Rommy

a.s. schouderoperatie. Gerrie vermijdt zoveel mogelijk bezoeken. De catering was geweldig. Dank je we,l Matje! Er is bijgepraat over veel dingen. Realiteit is dat vanwege het coronavirus de toekomst onzeker is voor het houden van de ouderenmiddagen. Ouderen zijn kwetsbaar, we zijn zuinig op ze en willen elk risico op besmetting voorkomen. Daarom is besloten om dit jaar verder geen middagen te organiseren. De vraag klinkt ook, zou het nog blijven bestaan? Hoe gaat het met de 1,5 m. afstand regel? Ook de leeftijd van het team stijgt. Zijn er jongeren die dit op willen pakken? Zo komen allerlei gedachten naar boven. Het zou erg jammer zijn als het definitief stopt want het zijn altijd prachtige, goed bezochte middagen. In januari 2021 is het plan om weer bij elkaar te komen voor een bespreking hoe verder. Dat gebeurt weer bij Matje in de Trutjeshoek. Afscheid is genomen van Gerrie van Boven na 8 jaar actief te zijn geweest en welkom is geheten Rommy Zoet. Fijn, dat de lege plaats weer zo snel opgevuld is. We zijn er blij mee. Ons team bestaat weer uit 9 personen. Tot zover dit verslag van onze ontmoeting. Nu zien we elkaar een hele tijd niet. Laten we gezond blijven en aan elkaar blijven denken.
Derkje sluit deze dag af met een gebed. Dag allemaal.