Gerlinda en Kenneth

Hallo,
Ik ben Gerlinda Shipipa-Bruijnes en ik ben 27 jaar oud.
Sinds 2011 zet ik me in voor de armste kinderen van Namibië.
Eerst heb ik dit gedaan bij het René Kids Centre in Rehoboth, en daarna bij Beautiful Kidz in Windhoek.
Bij Beautiful Kidz heb ik Kenneth ontmoet. Een man met een ontzettend groot hart voor kinderen en jongeren. Dezelfde passie als ik. Dankbaar ben ik dat ik hem nu ‘mijn man’ mag noemen. Op 8 mei 2017 zijn wij getrouwd.
Samen zetten wij ons nu in voor Gods Koninkrijk. God sprak duidelijk tot ons dat we naar Rehoboth moesten gaan, om daar onze talenten te gebruiken.
We werken in Block E, de armste wijk van Rehoboth. Deze wijk kenmerkt zich door grote armoede. Niet alleen materieel maar zeker ook geestelijk. Er is veel alcoholmisbruik en veel mensen hebben aids. De meeste mensen hebben wel over God gehoord, maar kennen Hem niet persoonlijk. Wij willen Gods liefde laten zien door er te zijn voor de kinderen en tieners en hen te helpen groeien in geloof.

Op dit moment zetten wij ons in voor het René Kids Centre.
Ik ben verantwoordelijk voor de programma’s. Dit houdt in dat ik eindverantwoordelijk ben dat de programma’s goed lopen. Elk programma heeft een leider die ik aan moet sturen. Zo hebben we op dit moment kidsclub, jeugdprogramma’s en middagklassen. Zelf ben ik het meest betrokken bij de middagklassen en de jeugdprogramma’s. Ook help ik bij de kidsclub. Daarnaast ben ik veel in de wijk te vinden, en doe ik huisbezoeken bij de kinderen die naar onze middagklassen komen. Dit zijn de allerarmsten uit de wijk.

Kenneth is in de ochtend op het agrarische project. Hier werken mensen uit de wijk. Kenneth doet de HR en de financiën en is daarnaast ook te vinden in het veld, samen met zijn collega’s. In de middagen houdt hij zich bezig met sport. Hij geeft sportles aan de middagklaskinderen én heeft een voetbalteam dat hij coacht. Daarnaast helpt hij ook bij de kidsclub en jeugdavonden.
Het raakt ons elke keer weer om de armoede in deze wijk te zien. Kinderen die opgroeien in afwezigheid van hun ouder(s), de grote alcoholverslaving, de uitzichtloosheid. Wij zijn dankbaar dat God ons geroepen heeft voor dit dorp, voor deze wijk.

Klik op onderstaande link voor de laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief Kenneth en Gerlinda november 2017